witam, chciałbym sie dowiedzieć jaki jest średni odpad po wycięciu więzby dachowej. Klocki myslę wykorzystywać maxymalnie. z góry dzięki za odpowiedź
witam, chciałbym sie dowiedzieć jaki jest średni odpad po wycięciu więzby dachowej. Klocki myslę wykorzystywać maxymalnie. z góry dzięki za odpowiedź
Kolego odpad zrzyny to 30% i trocina 5% 43% kantówka i 22% deska ja bynajmniej tak to przeliczam może inni mają jakieś inne przeliczniki
dzięki za info
tartacznik 3
odpad czyli drewno według praw i prawideł jest ale jak go zagospodarujesz to twoja sprawa i dzieli sie na mat główny i poboczny . przy czym ciebie interesuje jak większość tartaczników w polsce co sie wytnie i ot tyle . na wszyskim idzie zarobić zagospodarowanie odpadów w austri i niemczech to 25 % zysku z odpadu widze to po tartakach pełne wykorzystanie wszystkiego co daje sie sprzedać . Wynik sprzedaż nawet brusa tylko klient i ot tyle . Generalnie 95 % z drewna jesteś w stanie opierd..... bez gadania.W polsce jast przyjęty system gospodarczy i odpad
sie nie liczy bo tak jest ! Ja swoje troty pale bo mam piec extra pod trociny i drugi raz nie popełńie takiej gafy