Witam zamieszam produkować deskę paletową . ile na chwilę obecną można dostać za m3 ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
Witam zamieszam produkować deskę paletową . ile na chwilę obecną można dostać za m3 ?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź
ZA M3 ,U CIEBIE NA PLACU POZDRAWIAM
A ja dostałem propozycje ze deskę do epala za 410 m3 z tym że po taśmówkach i wydaje mi się trochę za mało .
Chciałbym zapytać kolegów w jaką cenę można otrzymać za deskę o wymiarach 15x75x1200 drewno iglaste bez sinizny i kory.Z góry dziękuję.
Proszę o odpowiedź na wyżej wymienione pytanie.Dziękuje.
Witam, deska 16x75x1200 - 400zł netto z dostawą do PL 72-304 - 30 m3/m-c, wielopiła, ramówka - taśmówka odpada//
Nie rozumię jak morzna uzyskać cenę 400zł bo to dopiero koszt kupna drewna
Witam wszystkich. Potrzebuję fachowej podpowiedzi. Chcę kupować deski heblowane grubości 45mm, długości 2-4m i dla własnych potrzeb produkcyjnych rozcinać je do grubości 20mm. Przerób miesięczny 5-10m3. Jaka byłaby najlepsza maszyna do tego celu.
Paweł kupuj odrazu deskę o grubości 20mm
Dzięki Robi ale problem polega na tym, że kupuję 4-stronnie strugane deski "szwedzkie" za 900zł/3 i chciałbym ten materiał rozciąć co da mi 2x więcej materiału. Tym samym mam koszt ok. 500zł/m3 za 20mm. Moje pytanie brzmi czy dam to radę zrobić na wielopile czy potrzebuję inna maszynę.
Na taśmowym traku obetniesz 45 na 2x20 lub do szerokości 100 lub 120mm na czterostronnej po założeniu na boczne wrzeciona piły (rzaz 4mm) lecz musisz mieć jakieś kliny po wyjściu z tych pił bo górna deska będzie opadać na piłę i może odrzucić.
Filmiki do obejżenia zkopiuj i wklej
1. sposób http://www.youtube.com/watch?v=i-Or5GY2CqA
2. sposób http://www.youtube.com/watch?v=oCmtffK1Ga4
Czyli kupujesz m3 deski za 900zł a jak go rozetniesz to masz 2m3
jeszcze ku..a o czymś takim nie szłyszałem,
Po mojemu jak rozetniesz ten kubik na 20 to zostanie z niego 0,89 m3 i będzie cię to kosztować już koło 1 tyś za m3 nie licząc robocizny a polska szalówka po 600zł brutto, (nie ma co robisz interesy)
A powiedz Ty mi co to są deski .,szwedzkie"