Ceny drzewa w Niemczech

Wątek forum

7 wpisów
M
marek

Witam:). Mam mozliwośc sprzedaży w Niemczech desek. Nie znam jednak cen desek jakie mógłbym zaoferować i transportu. Deski na palety. Czy ktoś może mi podpowiedzieć. Pozdrawiam

↩️ 7 wpisów
M
marek 14 wrz 2013, 17:01

Witam:). Mam mozliwośc sprzedaży w Niemczech desek. Nie znam jednak cen desek jakie mógłbym zaoferować i transportu. Deski na palety. Czy ktoś może mi podpowiedzieć. Pozdrawiam

R
Robi 14 wrz 2013, 19:31

Musisz określić jakie mają być te deski,

cena do dogadania.

M
marek 15 wrz 2013, 14:11

Cześć deski w Polsce mam (raczej kogoś kto mi je dostarczy). Nie wiem tylko jaką cenę mam zaproponować Niemcowi, na co mogę liczyć. Na palety to druga klasa liściaste/ iglaste, szerokie 78 i 98, grubość 17 i te szersze 22. Zbyt może być dość duży więc w razie czego mogę potrzebować więcej niż mogę dostarczyć i będę pamiętał o podpowiadaczach :). Na razie jednak wszytko w trakcie negocjacji

R
Robi 15 wrz 2013, 15:21

Na cenach w niemczech to ja się nie znam, musisz próbować, apropo

Desek w polsce to po ile ci proponują jeśli morzna wiedzieć?

M
marek ↩ Robi 15 wrz 2013, 16:11

Kuzyn ma maszyny (a raczej nieczynny tartak) i doświadczenie wieloletnie w cięciu.. Kupimy razem drzewo, on przetrze i wytnie ja sprzedam. Staram się zorientować w rynku. Gdzieś trafiłem na przetarte, okorowane po 320 - 340 za metr. Nawet się nie dopytywałem o szczególy i czy aktualne. Moje muszą być jeszcze w cięte na wymiar i w pakietach długości do 5 m.

R
Robi 16 wrz 2013, 09:06

To dobra cana jak za przetarte drewno

M
marek 16 wrz 2013, 12:44

A ile mogłyby kosztować taki juz wycięte jak opisłem?

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd