Witam.
Otwieram mały tartak na lokalny rynek. Ciecie małej ilości lecz musi być jakość (jak u innych).
Już wiem jaki chce trak taśmowy ale zastanawiam się ile metrów powinno miec torowisko? Nie ukrywam że wersja 6m jest tańsza, ale więźba ma elementy nawet 12m ;/ Druga sprawa. Na czym tniecie łaty? Czy te z pod taśmówki trzymają wymiar?
Witam.
Otwieram mały tartak na lokalny rynek. Ciecie małej ilości lecz musi być jakość (jak u innych).
Już wiem jaki chce trak taśmowy ale zastanawiam się ile metrów powinno miec torowisko? Nie ukrywam że wersja 6m jest tańsza, ale więźba ma elementy nawet 12m ;/ Druga sprawa. Na czym tniecie łaty? Czy te z pod taśmówki trzymają wymiar?
a do łaty to bardzo przydaje sie wielopiła, dużo lepsza jakość i jest szybciej. a tak na marginesie ja mam 19m torowisko.
Wiele mi to już wyjaśniło. Po ile kupujecie drewno?
Witam
Szanowny Panie, co do traka do wycinania więźby to oczywiście potrzebny trak długi. Czasem zdarzy się nietypowe zamówienie na długość ok 12m i tutaj Pan wygrywa z taką maszyną. Co do cen takich traków to wszystko zależy jak dużo Pan tego chce robić i ile sił Pan użyje na obrobienie 12 m kłody. Dlatego najlepiej kupić maszynę z pełną hydrauliką. Co do produkcji łat to jak napisano powyżej , najlepiej ciąć deskę 40-60mm i przepuszczać to na wielopile. Tak jest najwydajniej, ale to zależy czy właśnie wydajności Pan potrzebuje.
Proszę o kontakt w tej sprawie mailowy lub telefoniczny.
hpowietrzynski@woodmizer.pl lub 693 888 089
Pozdrawiam