Pytanie tyczące się sprzętu

Forenthread

5 Beiträge
P
Pozdrawiam ŁM

Witam.

Otwieram mały tartak na lokalny rynek. Ciecie małej ilości lecz musi być jakość (jak u innych).

Już wiem jaki chce trak taśmowy ale zastanawiam się ile metrów powinno miec torowisko? Nie ukrywam że wersja 6m jest tańsza, ale więźba ma elementy nawet 12m ;/ Druga sprawa. Na czym tniecie łaty? Czy te z pod taśmówki trzymają wymiar?

↩️ 5 Beiträge
P
Pozdrawiam ŁM 27 Sep 2013, 22:14

Witam.

Otwieram mały tartak na lokalny rynek. Ciecie małej ilości lecz musi być jakość (jak u innych).

Już wiem jaki chce trak taśmowy ale zastanawiam się ile metrów powinno miec torowisko? Nie ukrywam że wersja 6m jest tańsza, ale więźba ma elementy nawet 12m ;/ Druga sprawa. Na czym tniecie łaty? Czy te z pod taśmówki trzymają wymiar?

T
tartaczek 28 Sep 2013, 14:25

a do łaty to bardzo przydaje sie wielopiła, dużo lepsza jakość i jest szybciej. a tak na marginesie ja mam 19m torowisko.

M
Marcin 29 Sep 2013, 16:06

P
Pozdrawiam ŁM 29 Sep 2013, 21:43

Wiele mi to już wyjaśniło. Po ile kupujecie drewno?

H
Hubert 21 Okt 2013, 11:54

Witam

Szanowny Panie, co do traka do wycinania więźby to oczywiście potrzebny trak długi. Czasem zdarzy się nietypowe zamówienie na długość ok 12m i tutaj Pan wygrywa z taką maszyną. Co do cen takich traków to wszystko zależy jak dużo Pan tego chce robić i ile sił Pan użyje na obrobienie 12 m kłody. Dlatego najlepiej kupić maszynę z pełną hydrauliką. Co do produkcji łat to jak napisano powyżej , najlepiej ciąć deskę 40-60mm i przepuszczać to na wielopile. Tak jest najwydajniej, ale to zależy czy właśnie wydajności Pan potrzebuje.

Proszę o kontakt w tej sprawie mailowy lub telefoniczny.

hpowietrzynski@woodmizer.pl lub 693 888 089

Pozdrawiam

↩️ Im Thread antworten

← Forum
Fehler melden