Współczuje firmą które zakupily surowiec na 2014 s2a lisciaste po duzo zawyzonych cenach np. w rejonie gdzie ciezko sprzedac drewno bukowe przygotowane do palenia czyli ciete i łupane wstepne podsuchoszne za 180 zl mp ktos wylicytowal po ok 215 m3 netto co daje 185 zl mp loco skład ;/ Jestem ciekaw czy klienci zapłaca ponad 200 zl za mp biorac pod uwage ze zimy jak narazie brak...
Współczuje firmą które zakupily surowiec na 2014 s2a lisciaste po duzo zawyzonych cenach np. w rejonie gdzie ciezko sprzedac drewno bukowe przygotowane do palenia czyli ciete i łupane wstepne podsuchoszne za 180 zl mp ktos wylicytowal po ok 215 m3 netto co daje 185 zl mp loco skład ;/ Jestem ciekaw czy klienci zapłaca ponad 200 zl za mp biorac pod uwage ze zimy jak narazie brak...
Ceny sie nie zmienia bo zakupy kalkulujesz z cena z portalu i wychodzi srednia. Znikną z rynku tylko drobni dostawcy bo się zadusza. Dziś drewno kominkowe to juz nie interes na ktorym można zarobić i jak ktoś myśli że mając 100 tyś może robić drewno kominkowe to jest w grubym błędzie.
Podam wam moje doświadczenia z woj. wielkopolskiego dąb olcha jesion schodzi jak ciepłe bułeczki w duzych ilościach jezeli 3/4 surowca to asortyment s4 ewentualnie s2a mowimy o 200- 250 m3 miesiecznie to da sie zarobic