Certyfikacja tarcicy konstrukcyjnej znakiem CE

Forenthread

2 Beiträge
J
jakub

Mam do Państwa pytanie jak wygląda uzyskanie certyfikatu na tarcicę konstrukcyjną CE, jakie firmy przeprowadzają wdrożenie całości od A do Z (ZKP i szkolenia brakarskie), generalnie jak to wszystko wygląda i od czego należy zacząć?

pozdrawiam

↩️ 2 Beiträge
J
jakub 11 Mär 2014, 08:10

Mam do Państwa pytanie jak wygląda uzyskanie certyfikatu na tarcicę konstrukcyjną CE, jakie firmy przeprowadzają wdrożenie całości od A do Z (ZKP i szkolenia brakarskie), generalnie jak to wszystko wygląda i od czego należy zacząć?

pozdrawiam

T
tomtom 11 Mär 2014, 12:58

ekonomicznego zakładu i potrzebne z punktu widzenia prawnego.

Zainteresowanie certyfikowaną więźbą jest praktycznie zerowe. Oczywiście z powodu wyższej ceny. Od dwóch lat proponuję taki produkt moim klientom i nic. Szczerze mówiąc już mi się nie chce ich nawet informować o takiej możliwości a napewno nie przekonywać. Każda rozmowa kończy się w taki sam sposób "o to za drogo dla mnie, poproszę to za 750 zł za m3."

Norma w zaden sposób nie jest skorelowana z wytycznymi dla architektów którzy dobierają z reguły niewykonalne klasy tarcicy. Praidłowo wykonana więźba to koszt około1500 zł m3 więc spróbuj przekonać do niej swojego klienta który uważa że 750 to już szaleństwo.

↩️ Im Thread antworten

← Forum
Fehler melden