a czy jest na forum ktoś, kto ma taki dom? jaki łączny koszt? i jak się ...

Wątek forum

8 wpisów
M
marek47

mieszka?

↩️ 8 wpisów
M
marek47 21 maj 2014, 05:42

mieszka?

A
AWsp27 17 cze 2014, 16:34

Posiadam dom zdrewna całoroczny- parterowy zmieszkalnym poddaszem. Mieszka sie super. Tania eksploatacja. Dom ciepły. Mnie kosztował 4 lata temy 120 m2 250 000 złotych pod klucz.

A
AWsp27 18 cze 2014, 06:47

Pozdrawiam w tym samym temacie. Ja mieszkam w domu szkieletowym drewnianym całorocznym. Został on wybudowany przez solidną firmę w trzy miesiaće pod klucz. To dom zdrowy, tani w eksploatacji, tańszy w budowie od takiego samego domu, ale murowanego. Warto budować całoroczne domy drewniane.

S
Sylwek 28 sty 2015, 20:28

Tak i jeszcze raz tak, jeśli już robisz domek drewniany to opłaca się by był całoroczny, sam projekt jest tańszy podobnie jak wykonanie i również szybsza jest realizacja :)

A
Adam 29 sty 2015, 14:18

Widać na filmie że dom był budowany w 2008 r ponieważ w tej chwili {od 2012 r} taki materiał jest nie dopuszczalny który był w tym wypadku zastosowany do zastosowania w konstrukcji domu.

Materiał konstrukcyjny,stropy, ściany, dach musi posiadać wyższe parametry jakościowe oraz dokumentację certyfikacji C lub GL w zależności od uwarunkowań statycznych.Dla inwestora najważniejsze jest aby materiał był jak najlepszej jakości , zgodny z ustawą nie tylko dla jego większej trwałości ale również w razie ubezpieczenia domu gdzie materiał ie spełniający wymaganych parametrów może spowodować brak wypłaty odszkodowania w razie kataklizmu . Niestety mało kto zwraca na to uwagę i to jest częsty problem .

T
tartacznik 19 lut 2015, 21:16

Mam pytanie, problemem jest falowanie piły taśmowej 40mm. Na wejściu w kłodę ( dąb, jesion) delikatnie ucieka do góry ( 2-3 mm) na długości 20 cm,t a później do końca tarcia trzyma wymiar. Co może być przyczyną? moj nr 603899763

K
Kamil :) 16 wrz 2015, 11:49

Ja mieszkam w domu z bali syberyjskich, a wykonawcą była firma Wikpol z Wieliczki. Koszt budowy był mniejszy o ok. 10%, niż by wyszedł przy budowie domu z cegły. Za to klimat takiego domu jest o 100% lepszy, zdrowszy i przyjemniejszy niż nawet najbardziej wypasionego murowańca :)

E
Extrem ↩ Kamil 2 paź 2015, 14:42

Gdzie mogę znaleźć ta firmę dasz mi jakiś namiar na nich ??

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd