Maszyny do palet

Forenthread

5 Beiträge
P
Producent palet

Do użytkowników takich maszyn.

Jakie maszyny do montażu palet polecacie ?

Produkuję palety bardzo różnego rodzaju i zależy mi na maszynach szybko przestawnych , bez szablonów no i żeby przynajmniej ze 4 palety na minutę zrobić.

Dziennie czasami robimy i 4 rodzaje palet.

Z góry dziękuję za info !

↩️ 5 Beiträge
P
Producent palet 19 Mai 2017, 12:48

Do użytkowników takich maszyn.

Jakie maszyny do montażu palet polecacie ?

Produkuję palety bardzo różnego rodzaju i zależy mi na maszynach szybko przestawnych , bez szablonów no i żeby przynajmniej ze 4 palety na minutę zrobić.

Dziennie czasami robimy i 4 rodzaje palet.

Z góry dziękuję za info !

R
Robert 26 Mai 2017, 21:19

A
Arek 31 Mai 2017, 09:30

Jesteśmy producentem palet i sami robimy sobie takie stoły po krotce opowiem co i jak

Dzieli się to na 3 stoły tzn:

1) 1 Stół (1 człowiek ) zbija nogi do palet ( możliwość zbijania 4 klocków w palecie długość nogi do 2400mm)

2) 1 Stół (1 człowiek) zbija blaty do palet (możliwość zbijania 4 poprzeczek w palecie szer/długość blatów 1200x2400 mm)

3) 1 Stół (2 ludzi) zbija gotową paletę czyli montuje nogi z blatami (1200x2400 mm)

Powiem tak przestawianie zależy od wprawności operatorów ogólnie 20-30 min zależy od skomplikowania palety. Wydajności przy palecie np 1200x2000 to (w zalezności od ludzi na 8 godz ) 300-400 szt nie wierzył bym w żadne cuda że 4 palety na min to chyba że automatyczna szwedzka zbijarka która kosztuje do palet nietypowych 3,5 mil złotych. Zdjęcia mogę przesłać na e-mail jeśli był by Pan zainteresowany gdyż posiadam jeden zestaw na zbyciu.

P
Producent palet 1 Jun 2017, 12:29

Takie stoły są dobre do jakiegoś czasu. Jak chcesz produkować taniej musisz produkować więcej w krótszym czasie .

A do tego potrzebne są maszyny.

Teraz zainteresowałem się Szwedzkimi. Sporo filmów w necie, ciekawie to wygląda.

Ma ktoś takie ?

Z
Zbigniew Walczyk 1 Sep 2017, 15:12

zmianę i 3 osoby obsługi. Później daliśmy się namówić na używane automaty również na formy, gdyż podobno miały być przestawne. Wydajność była bardzo dobra - około 2000 palet / zmianę, niestety automat całkowicie nie przestawny. Zmiana wymiaru to zabawa na cały dzień. Nie polecam dla producenta jednorazówek.

Właśnie zamówiliśmy automaty ze Szwecji ze względu na szybkość przestawiania, i czekamy na nie do grudnia. Tylko automat do spodów i deklarkę, a pozostałą część palety będziemy montować na razie ręcznie. Całość nie wychodzi tak drogo, biorąc pod uwagę ile ludzi i czasu nam maszyna zaoszczędza. Do tego nie bierzemy kompletu - najpierw sprawdzimy jak to działa.

↩️ Im Thread antworten

← Forum
Fehler melden