Do: zarządy i właściciele firm kupujących drewno z Puszczy Białowieskiej. Stawiamy ultimatum odbiorcom drewna z Puszczy Białowieskiej

Wątek forum

9 wpisów
A
Alicja z krainy czarów

https://naszademokracja.pl/petitions/stawiamy-ultimatum-odbiorcom-drewna-z-puszczy-bialowieskiej

"Powyższy apel zostanie wysłany drogą mailową lub pocztą tradycyjną do 127 firm (część firm nie ma e-maila a nawet nie udostępnia nr. telefonu), które od 1 stycznia do 1 sierpnia 2017 r. nabyły drewno pochodzące z Nadleśnictwa Białowieża. Informacje na podstawie dokumentu wydanego przez Dyrekcję Generalną Lasów Państwowych z 11.08.207.

Do 20 września opublikujmy w Internecie dwa zestawienia firm. Na „czarnej liście” znajdą się przedsiębiorcy (nazwy firm i dane teleadresowe), o których wiemy, że kupują drewno z Puszczy Białowieskiej lub zignorowały nasz apel (co rodzi domniemanie, że powinny się na niej znaleźć). Na „zielonej" liście będziemy publikować nazwy firm, które pozytywnie odpowiedziały na nasz apel.

Paweł Wrabec, Obywatele RP"

I co wy na to?

↩️ 9 wpisów
A
Alicja z krainy czarów 26 sie 2017, 23:36

https://naszademokracja.pl/petitions/stawiamy-ultimatum-odbiorcom-drewna-z-puszczy-bialowieskiej

"Powyższy apel zostanie wysłany drogą mailową lub pocztą tradycyjną do 127 firm (część firm nie ma e-maila a nawet nie udostępnia nr. telefonu), które od 1 stycznia do 1 sierpnia 2017 r. nabyły drewno pochodzące z Nadleśnictwa Białowieża. Informacje na podstawie dokumentu wydanego przez Dyrekcję Generalną Lasów Państwowych z 11.08.207.

Do 20 września opublikujmy w Internecie dwa zestawienia firm. Na „czarnej liście” znajdą się przedsiębiorcy (nazwy firm i dane teleadresowe), o których wiemy, że kupują drewno z Puszczy Białowieskiej lub zignorowały nasz apel (co rodzi domniemanie, że powinny się na niej znaleźć). Na „zielonej" liście będziemy publikować nazwy firm, które pozytywnie odpowiedziały na nasz apel.

Paweł Wrabec, Obywatele RP"

I co wy na to?

T
tartaczek 27 sie 2017, 14:38

jak moźna próbować szykanować firmy kupujące legalnie drewno. a kto baranie zapłaci kare za brak odbioru surowca.

A
Alicja z krainy czarów ↩ tartaczek 27 sie 2017, 19:23

tej inicjatywy. Pytaj dyrektora Lasów Państwowych, który udostępnił nazwy firm.

T
tartaczek 27 sie 2017, 22:13

Ale na zdrowy rozum jeżeli jest mi potrzebny surowiec do produkcji i kupuje go w legalny sposób, od skarbu państwa co wy chcecie od tartakow. Dlatego jesteś baran i kretyn.

A
Alicja z krainy czarów ↩ tartaczek 27 sie 2017, 23:44

informację o tym, co robi ktoś inny? Nie mam nic wspólnego z tymi "ekologami" od petycji. W mój zakład też mogą uderzyć. Rozumiesz teraz czy może spłodził Cię cap?

D
Dominik Jabłoński ↩ tartaczek 28 sie 2017, 12:43

bez stosowana inwektyw? Ja wiem, że przykład idzie z Wiejskiej, ale może pokażmy, że mamy trochę więcej kultury od "Reprezentantów Narodu".

Z
zapracowany 30 sie 2017, 09:06

Daleko mam , ale jak by było bliżej bez żadnych skrupułów brał bym to drewno i nie wdawał się w jakieś rozgrywki polityczne. A jak ktoś przez rozgłos darmową reklamę chce mi robić - proszę bardzo!

D
Darek 1 wrz 2017, 10:42

Głupota ekologów nie ma zna granic nie kupią polskie firmy to kupia zagraniczne.

A
Adam ↩ tartaczek 7 wrz 2017, 10:59

Czy trzeba coś więcej dodawać do tematu ?

↩️ Odpowiedz w wątku

← Forum
Zgłoś błąd