Witam i pytam: produkuję elementy palet na trakach jedno taśmowych i chciałbym ograniczyć czynnik ludzki i zakupić maszyny tartaczne o przerobie 30-40 m3 na 8godznie segregując surowca drzewnego na grubszy i cieńszy. Proszę o opinię na temat Traka Tarczowego dwuwałowego TT-2 firmy AMIX który jak oglądam posiada 2 łańcuchy ciągnące do grubszych i cieńszych wałków.Pytanie moje brzmi jaka jest jakość tej maszyny, wydajność na 8godz, i czy faktycznie można wycinać bez problemów 2 szerokości pryzmy?W moim przypadku na pierwszym łańcuchu ciągnącym ustawiam 10cm , a na drugim 14cm. Ewentualnie proszę o podpowiedź o inny typ maszyny przeznaczonej do w/w pracy, a co najważniejsze sprawdzonej i wydajnej.
Witam i pytam: produkuję elementy palet na trakach jedno taśmowych i chciałbym ograniczyć czynnik ludzki i zakupić maszyny tartaczne o przerobie 30-40 m3 na 8godznie segregując surowca drzewnego na grubszy i cieńszy. Proszę o opinię na temat Traka Tarczowego dwuwałowego TT-2 firmy AMIX który jak oglądam posiada 2 łańcuchy ciągnące do grubszych i cieńszych wałków.Pytanie moje brzmi jaka jest jakość tej maszyny, wydajność na 8godz, i czy faktycznie można wycinać bez problemów 2 szerokości pryzmy?W moim przypadku na pierwszym łańcuchu ciągnącym ustawiam 10cm , a na drugim 14cm. Ewentualnie proszę o podpowiedź o inny typ maszyny przeznaczonej do w/w pracy, a co najważniejsze sprawdzonej i wydajnej.
w tym trak tej firmy wydajność jak i jakość jest bardzo dobra cena jest duża i obecnie czas oczekiwania na taką maszynę jest duży. Jak sam ustanę przy linii to tak 3-4 autka drewna przetrę, pracownik 1-2, tak że czynnik ludzki bez komentarza... Tu musisz mieć przesortowane drewno, bo ustawiasz dany wymiar i lecisz. W Amixie pytałem sie o tego traka cena bodajże 70-80 tys zł. Stravis bliżej 300 tys zł. Coś za coś. Nie wypowiem sie o Amixie bo nie wiem. Ciekawie teraz zrobił Walter na podajniku gąsienicowym a nie jak wcześniej na łańcuchu i tu też możesz tylko dany wymiar z posortowanym surowcem, tu daje link do filmu żebyś sobie zobaczył https://www.youtube.com/watch?v=A-2R76drY0U . Osobiście preferuje Stravisa robimy na tym już 5 lat i jest ok. Zzastanawiam sie nad kolejnym trakiem i może to bedzie Walter prostszy w obsłudze bo znaleźć dobrego pracownika do obsługi to cud.
Tego traka przerobił mój brat, także formatówke. Walter teraz też chce tak przerobić traka.
czyli teraz przez środek można ustawić dowolnie jak się chce pryzmę