Wielopiła dwuwałowa czy wielopiła ramowa Drozdowski.

Vlákno fóra

7 príspevkov
N
Nowy.

Witam serdecznie.

Proszę o poradę co wybrać?

Wielopiłę dwuwałową ( 2x30kw lubinne zestawienie o podobnej mocy) , czy trak-wielopiłę drozdowskiego.

Drewno przerabiane to prawie wszystkie gatunki krajowe (produkcja palet).

Bal cięty to 75-85mm długość 120-250cm.

Maszyna ta ma stać w linii lub nie.

Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie i odpowiedzi.

↩️ 7 príspevkov
N
Nowy. 2 jan 2019, 16:54

Witam serdecznie.

Proszę o poradę co wybrać?

Wielopiłę dwuwałową ( 2x30kw lubinne zestawienie o podobnej mocy) , czy trak-wielopiłę drozdowskiego.

Drewno przerabiane to prawie wszystkie gatunki krajowe (produkcja palet).

Bal cięty to 75-85mm długość 120-250cm.

Maszyna ta ma stać w linii lub nie.

Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie i odpowiedzi.

A
Arek 2 jan 2019, 18:44

to tylko wielopiła mieliśmy kiedyś Drozdowskiego trak ale to zabawka na wielopile mamy 2x50 kw daje rade chociaż troszkę mogła by być większa bo spowalnia trak ale zależy jakiego masz traka i ile przerobi i dobrać odpowiednie silniki a i zmiana pił jest prostsza w wielopile niż na ramówce

T
tartak 3 jan 2019, 09:55

wydajność, mniejszy czas na przezbrajanie, jakość deski

N
Nowy. 7 jan 2019, 05:00

Dziękuję serdecznie za wszystkie informacje od kolegów.

E
ersste ↩ Tigercat 23 jan 2019, 09:48

jak masz linie energetyczna na 2*50 kw to mozna sie zastanawiac ,ja mam trak ramowy 18 kw obejzyjcie filmik //www.youtube.com/watch?v=SLFn6VvSLJki jak ktos tnie szybciej na wielopiłe 2* 20 kw to prosze o video piły maja wysoki ząb ostrzenie co 8 godzin

A
Arek 23 jan 2019, 11:53

nieźle zapierdziela :D jakiej to jest produkcji a szerokość robocza jaka jest ?

E
ersste 23 jan 2019, 21:17

produkcji rosyjskiej mało znane w polsce przewiazłem z niemiec,przeswit poziomy 300 mm wysokosc ciecia 200 mm do ciecia modrzewia na deske tarasowa , nadstwek do palet lub deski podłogowej dab z pryzmy nie ma lepszej maszyny o mocy do 18 kw,lekka ramka napedzana jednym korbowodem ,W firmie Drozdowski dorobili mi uchwyty do ciecia lameli o gr od 6 mm 20 piłek na raz,

producent przewidział posów min 3 mm na skok ramy do 15 mm na skor ramy co daje 4,5 m min poco tak duzy chyba do obrzynania cienkich desek dwoma piłam , piły na orginalnym wyposarzeniu miały 100 mm szer z czego 40 mm głebokosc zeba wegług naszej narmy nie ma takich pił

↩️ Odpovedať vo vlákne

← Fórum
Nahlásiť chybu