Witam serdecznie.
Proszę o poradę co wybrać?
Wielopiłę dwuwałową ( 2x30kw lubinne zestawienie o podobnej mocy) , czy trak-wielopiłę drozdowskiego.
Drewno przerabiane to prawie wszystkie gatunki krajowe (produkcja palet).
Bal cięty to 75-85mm długość 120-250cm.
Maszyna ta ma stać w linii lub nie.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie i odpowiedzi.
Witam serdecznie.
Proszę o poradę co wybrać?
Wielopiłę dwuwałową ( 2x30kw lubinne zestawienie o podobnej mocy) , czy trak-wielopiłę drozdowskiego.
Drewno przerabiane to prawie wszystkie gatunki krajowe (produkcja palet).
Bal cięty to 75-85mm długość 120-250cm.
Maszyna ta ma stać w linii lub nie.
Z góry bardzo dziękuję za wszystkie sugestie i odpowiedzi.
to tylko wielopiła mieliśmy kiedyś Drozdowskiego trak ale to zabawka na wielopile mamy 2x50 kw daje rade chociaż troszkę mogła by być większa bo spowalnia trak ale zależy jakiego masz traka i ile przerobi i dobrać odpowiednie silniki a i zmiana pił jest prostsza w wielopile niż na ramówce
wydajność, mniejszy czas na przezbrajanie, jakość deski
Dziękuję serdecznie za wszystkie informacje od kolegów.
jak masz linie energetyczna na 2*50 kw to mozna sie zastanawiac ,ja mam trak ramowy 18 kw obejzyjcie filmik //www.youtube.com/watch?v=SLFn6VvSLJki jak ktos tnie szybciej na wielopiłe 2* 20 kw to prosze o video piły maja wysoki ząb ostrzenie co 8 godzin
nieźle zapierdziela :D jakiej to jest produkcji a szerokość robocza jaka jest ?
produkcji rosyjskiej mało znane w polsce przewiazłem z niemiec,przeswit poziomy 300 mm wysokosc ciecia 200 mm do ciecia modrzewia na deske tarasowa , nadstwek do palet lub deski podłogowej dab z pryzmy nie ma lepszej maszyny o mocy do 18 kw,lekka ramka napedzana jednym korbowodem ,W firmie Drozdowski dorobili mi uchwyty do ciecia lameli o gr od 6 mm 20 piłek na raz,
producent przewidział posów min 3 mm na skok ramy do 15 mm na skor ramy co daje 4,5 m min poco tak duzy chyba do obrzynania cienkich desek dwoma piłam , piły na orginalnym wyposarzeniu miały 100 mm szer z czego 40 mm głebokosc zeba wegług naszej narmy nie ma takich pił